Bir oyod

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bir oyod

Oyod bir minangka salah sawijining jinis omben-omben Amerika Utara sing legi, tradhisional digawe nggunakake kulit oyot saka wit sassafras Sassafras albidum utawa wit anggur Smilax ornata (sarsaparilla) minangka rasa utama. ROOT bir biasane nanging ora sacara non-alkohol, kafein -bebas, manis, lan karbonat . Biasane nduwe sirah sing kandel lan wulu nalika diwutahake. Wiwit safrole dilarang dening Administrasi Pangan lan Obat-obatan AS ing taun 1960 amarga karsinogenisitas, umume bir oyot komersial wis roso nggunakake roso sassafras buatan, [1] [2] nanging sawetara nggunakake ekstrak sassafras tanpa safrole. [3] Produsen utama kalebu A&W, Barq, Dad's, Hires, lan Mug .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dietz, B; Bolton, Jl (Apr 2007). "Botanical dietary supplements gone bad". Chemical Research in Toxicology. 20 (4): 586–90. doi:10.1021/tx7000527. ISSN 0893-228X. PMC 2504026. PMID 17362034.
  2. "Sassafras Uses, Benefits & Dosage - Herbal Database". Drugs.com.
  3. "Your Sassafras Has Been Neutered". chowhound.com.