Bigos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bigos
A plate of bigos
A plate of bigos
JinisStew
AjanganHot starter or main dish
Panggonan asalPoland
Olah-olahan nasional gegayutanBelarusian, Litowenn, Polish, Ukrainian
Hawa ajanganHot
Woworan pokokVarious meats, sauerkraut, cabbage

Bigos ( Pangucap cara Polen: [ˈbʲiɡɔs] ; Bélarus: бігас , [1] bihas, utawa бігус, [2] bihus, Litowenn , Basa Ukrania: біґос , bigos ), asring diterjemahake ing basa Inggris minangka rebusan pamburu, minangka sajian saka Polen sing dirajang saka macem-macem jinis daging godhog karo sauerkraut lan kubis seger sing diparut. Dadi panas, bisa uga disuguhi sayuran, rempah-rempah utawa anggur.

Asale saka Polen, sajian kasebut uga dadi tradhisional ing olahan Belarusia, Ukraina lan Litowen, amarga wilayah-wilayah wétan iki sadurunge dadi bagean saka Persemakmuran Polen-Litowen . [3] [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Krapiva (2003).
  2. Martynav (1978).
  3. Szymanderska (2010).
  4. Pokhlebkin (2004).