Bhramarawilasita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Bhramarawilasita iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Triṣṭubh. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "tawon sing mabur".

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné: ---|-U U | U U U

Tuladha[besut | besut sumber]

nā ling sang dyah kadi kadi wulangun /
wetning śoka ng hati kasĕkan unĕng //
tan wruh ring sambatĕniran angarang /
lwir sambatning bhramarawilaśita // 47 // (bhramarawilaśita)

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • I Gusti Bagus Sugriwa, 1977, Penuntun wulangan kakawin. Denpasar: n.n. Kaca 39.
  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.