Bendhungan Wilalung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wilalung
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Indonésia" nor "Template:Location map Indonésia" exists.
Informasi tempat wisata
Lokasi Désa Kalirejo Kacamatan Undaan Kabupatèn Kudus
Nagara  Indonésia
Koordinat 6°07′36″S 110°24′00″E / 6.1268°S 110.400°E / -6.1268; 110.400Koordhinat: 6°07′36″S 110°24′00″E / 6.1268°S 110.400°E / -6.1268; 110.400
Pangelola Pemkab Kudus
Dipundamel ing Kolonial Nèderlan
Gaya Taman Bendungan
Fasilitas  • 9 Pintu Air
 • Kreteg yang indah (belum ada)
 • Taman Bunga (belum ada)
 • Perosotan (belum ada)
 • Ayunan (belum ada)
 • Pos Keamanan (belum ada)
 • Tempat Sampah (belum ada)
 • Gazebo Tajug khas Kudus (belum ada)

Bendhungan Wilalung uga dikenal minangka Bendhungan Lawang 9 minangka salah sijiné wewangunan bersejarah.Bendhungan Wilalung utawa Bendhungan Lawang 9 ya iku wewangunan tinggalan Kolonial Walanda. Bendhungan Wilalung mapan ing Dukuh Babalan Désa Kalirejo Kacamatan Undaan Kabupatèn Kudus Jawa Tengah.

Sajarah[besut | besut sumber]

Bendhungan Wilalung duwé wujud wewangunan khas struktur arsitek kolonial Walanda[1]. Mula saka iku, Bendhungan Wilalung ngandhut aji sajarah. Saliyané cumawis wewangunan lawas, ing papan panggonan iki uga bisa didadèkaké papan panggonan kanggo mancing[2].

cathetan suku[besut | besut sumber]