Belimbing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Belimbing sing durung mateng ing wit

Belimbing, uga dikenal minangka Carambola utawa Star fruit ing basa Inggris, yaiku woh utawa buah saka Caramelola averrhoa, sawijining spesies wit sing asale saka dhaerah tropis Asia Tenggara.[1][2] Woh iki umume dipangan dadi buah-buahan ing saindenging Asia Tenggara, Pasifik Selatan, Mikronesia, bagean Asia Wétan, lan Karibia. Wit iki ditandur ing saindenging wilayah tropis ing jagad iki.[2]

Woh belimbing duwe pucuk utawa sudhut khas sing ana ing sisihe (biasane ana 5-6).[1] Nalika dikethok, wujud buah kasebut meh padha karo lintang, menehi jeneng minangka woh lintang.[1][2] Kabeh woh bisa dipangan, biasane dipangan mentah, lan bisa dimasak utawa digawe olahan liya, lan bisa uga diagawe jus.[1]

Refrensi[besut | besut sumber]

  1. a b c d Julia F. Morton (1987). "Carambola (Averrhoa carambola); In: Fruits of Warm Climates". NewCROP, New Crop Resource Online Program, Center for New Crops & Plant Products, Purdue University. pp. 125–128.
  2. a b c "Averrhoa carambola (carambola)". CABI. 27 September 2018. Dibukak ing 5 October 2018.

Pranala njaba[besut | besut sumber]