Beksan Ana Keka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Beksan Ana Keka yaiku salah sawijining jinis tari pasang-pasangan saka dhaérah Rote, Nusa Tenggara Wétan (ing basa Indonesia Nusa Tenggara Timur). Ing tari iki ora ditemtukaké cacahing penari, sing nari wong wadon lan wong lanang kang wis diwasa.

Tembang pangiringé arupa gong lan tambur kang ditabuh déning priya diwasa, obahing awak nalika nari dilarasaké karo tembangé.

Tari Ana Keka kalebu tari tradhisional kang diwarisaké kanthi cara turun-tumurun.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Shadily, Hassan (1984). ENSIKLOPEDI TARI INDONESIA (SERI I). Jakarta: DEPARTEMEN PENDIDIKAN DAN KEBUDAYAAN PROYEK INVENTARISASI DAN DOKUMENTASI KEBUDAYAAN DAERAH. p. 27.