Bawang ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bawang ireng

Bawang ireng minangka salah sawijining jinis bawang sing wis tuwa amarga coklat amarga reaksi Maillard tinimbang karamelisasi, [1] pisanan digunakake minangka bahan panganan ing masakan Asia . Iki digawe kanthi dadi panas saka umpluk bawang putih ( Allium sativum ) suwene pirang-pirang minggu, sawijining proses sing nyebabake cengkeh ireng. Rasane legi lan sirup kanthi diwenehi cuka balsamic [2] utawa asam jawa . [3] Kamisuwuran bawang putih ireng wis nyebar ing jagad iki amarga wis dadi bahan sing digoleki digunakake ing masakan omah lan olahan sing mewah. [4]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "What is Caramelization?". www.scienceofcooking.com. Dibukak ing 2019-09-30.
  2. Pollack, Stefani (2008-11-20). "Black Garlic is Garlic, But Better". Slashfood. Diarsip saka sing asli ing 2012-10-03. Dibukak ing 2009-03-01.
  3. Nichols, Rick (2008-12-11). "Live and in person, the food bloggers munch". The Philadelphia Inquirer. p. F1.
  4. "North America's Largest Black Garlic Producer". Black Garlic North America™ (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-09-30.