Bath

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bath[besut | besut sumber]

Roman bath nalika taun 2005

Bath inggih punika salah satunggaling kutha ingkang manggèn wonten ing sisih kidul-kilenipun inggris[1]. Kutha bath misuwur kanthi wontenipun padusan toya benter. Wonten cacah tiga mata air minangka sumber saking padusan toya benter punika[1]. Toya wonten ing mata air punika misuwur kanthi kekiyatanipun[1]. Kekiyatanipun inggih punika saged nambani kathah bebayan[1]. Wonten ing kutha Bath wonten tlatah ingkang kasebat Elizabeth kaliyan Georgia[1]. Kalih kutha punika dipun-ginakaken minangka papan gesangipun tiyang ingkang kagolong sugih[1]. Salah satunggaling papan ingkang misuwur wonten ing Bath, inggih punika Royal Cresent Bath[1]. Kutha punika dipundunungi kaliyan manungsa cacahipun kirang langkung 90.000.[1]

Lokasi[besut | besut sumber]

Kutha bath manggèn wonten ing Steuben, tlatah ingkang paling ageng urutan kaping pitu ing Nagara saperanganipun Newyork[1]. Kutha punika wiyaripun kirang langkung 96 mil pasagi[1]. Letak geografisipun manggèn wonten ing samadyaning Steuben Country[1]. Kutha bath manggèn wonten ing sisih kidulipun wine country finger lakes, sesebutaning kutha ingkang gadhah sesawangan ingkang saé[1]. Pemandanganipun awujud tlaga kaliyan kebon anggur. Kutha punika misuwur kanthi kasilipun anggur ingkang kualitasipun inggil.[1]

Pariwisata[besut | besut sumber]

kutha Bath gadhah kathah potensi pariwisata, inggih punika[1]

  • perkebunan anggur[1]
  • Keuka Lake, minangka salah satunggaling finger lakes ingkang saben musim panas wonten kathah kegiyatan[1].
  • Museum Curtiss wonten ing Hammondsport, kaliyan
  • Museum Corning Glass (CMoG) wonten ing Corning[1].

Wonten ing kutha Bath ugi wonten New York State Parks. Salah satunggalipun manggèn wonten ing Branchport lan sanèsipun manggèn wonten ing Watkins Glen State Park.

Mula Bukaning Kutha Bath[besut | besut sumber]

Kutha Bath kamadhegaken nalika taun 1793 punika déning William Pulteney[1]. Cariyosipun, Charled Wiliamson tumbas 1.200.000 hektar tanah wonten ing tanggal 11 wulan april taun 1972 saking Robert Mornis[1]. Wonten ing taun punika Wiliam pindah kewarganagaraan resmi dados tiyang Inggris[1]. Wonten ing taun 1972 dados warga nagara Amérika Sarékat[1]. Amargi punika, piyambakipun tumbas tanah wonten ing Amérika Sarékat[1]. Salajengipun, Wiliam yasa griya ageng ingkang salajengipun dipunsebat Springfield, yasa laladan pertanian ing sacerakipun Danau Salubria wonten ing Bath[1]. Charles Williamson séda wonten ing taun 1808 lan tanah pertanianipun dados gadhahanipun tiyang sanès[1]. Saemnika kawastanan Bath[1].

Industri wonten ing Bath[besut | besut sumber]

  • Wonten ing taun 1819 dipunyasa Steubun County Fair[1]
  • Wonten ing taun 1905 dipunyasa Babcock kaliyan William Wallace Babcock[1].
  • Wonten ing taun 1934 dipunyasa Lane Pipa Corporation kaliyan Raymond T Lane[1].
  • Wonten ing wulan april taun 1951 westing Electric Corp dipunyasa kanggé situs 73 hektar[1].
  • Wonten ing taun 1982 Amérika Utara Phillips nyade pabrik Westinghouse[1].
  • Wonten ing taun 1964 dipunyasa ARC. Papan punika dipun-ginakaken kanggé warga ingkang betahaken kabetahan mirunggan[1].
  • Wonten ing taun 1796 Steuben dipunyasa lan Bath dipundamel dados Pusat Pamaréntahan[1]. Kutha Bath manggèn wonten ing lembah Cohocton wonten ing Nagara Steubrn. Wonten ing sisih kidulipun winates kaliyan Pennsylvania. Kutha Bath kapérang dados 143 kilomèter margi. Wonten tiga désa wonten ing Kutha Bath, inggih punika Savona, Kanona kaliyan Sanora.

Dhémografi Kutha Bath[besut | besut sumber]

Kutha ingkang rame wonten ing Bath papanipun manggèn ing Gedung Kotha wonten ing dalan Liberty nomer 110, Bath[1]. Warga ingkang dumunung wonten ing Kutha Bath, wonten ing taun 2000 cacahipun 12.097[1]. Ingkang cacah 5.641 dumunung wonten ing Désa Bath.[1]

Museum Bath[besut | besut sumber]

Roman Baths Museum inggih punika salah satunggaling situs arkéologi ingkang dipunyasa wonten ing sacerakipun sumber toya benter ingkang wonten ing Inggris. Museum punika dipundamel déning manungsa ingkang dangunipun 7000 taun nalika musim semi. Roman Baths Museum punika dipunlebetaken wonten ing UNESCO dados warisaning donya. Wonten ing taun-taun kapungkur, musiyum punika dipunrehabilitasi. Museum punika dipundamel dados musiyum atraksi ingkang paling ageng ing Inggris sisih kilèn.

Koleksi[besut | besut sumber]

Kompleks padusan punika ngantos wekdal punika taksih dados padusan ingkang nganggé toya benter alami[2]. Bangunan wonten ing Bath kapérang dados 4, inggih punika Spring Suci, Kuil Romawi, Rumah Mandi Romawi kaliyan Bath Romawi[2]. Perangan ingkang sanget nengsemaken inggih punika Bath Romawi[2]. Wonten ing perangan punika kabangun kolam ingkang ageng ingkang dipuntutupi kaliyan payon ingkang dhuwur lan wonten kubahipun.[2]

Victoria Park[besut | besut sumber]

Taman Victoria Nalika wulan Juni 1998

Viktoria Park dipunbikak wonten ing taun 1830 ukuranipun kinten-kinten 57 hektar[3]. Wonten ing taun 2011 wonten acara-acara, kados ta Pameran Kembang Bath, Festival Musik Internasional kaliyan Festival laré-laré[3]. Fasilitas ingkang wonten ing Victoria Park, inggih punika tenis indoor kaliyan outdoor, golf, sah kafe. Mlampah-mlampah wonten ing kebun raya punika pengunjung saged mirsani kathah manéka warni jinis kembang kaliyan wit-witan.[3]

The Sircus Bath[besut | besut sumber]

The Sircus Bath

Sirkus punika karya saking John the Elder[3]. Kathah arsitèktur ingkang neliti babagan orisinalitas arsitekipun yasan punika[3]. Manawi dipunpirsani saking inggil katingal wujud yasan mliginipun[3].

Papan kanggé pariwisata sanèsipun ingkang misuwur wonten ing Kutha Bath, inggih punika:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai [1](dipunundhuh tanggal 17 Oktober 2012)
  2. ^ a b c d [2](dipunundhuh tanggal 17 Oktober 2012)
  3. ^ a b c d e f [3](dipunundhuh tanggal 17 Oktober 2012)