Batak (blok Unicode)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Batak
JangkauanU+1BC0..U+1BFF
(64 cecek kodhe)
BidhangBMP
AksaraBatak
Alfabèt utamaKaro
Mandailing
Pakpak
Simalungun
Toba
Kaanggo56 cecek kodhe
Ora kaanggo8 cecek kodhe
Sajarah gagraging Unicode
6.056 (+56)
Cathetan: [1][2]

Batak ya iku blok Unicode kang ngemu karakter kanggo panulisan dhialèk Batak Karo, Mandailing, Pakpak, Simalungun, lan Toba.

Blok[besut | besut sumber]

Batak[1][2]
Kart kodhe resmi Unicode Consortium (PDF)
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
U+1BCx
U+1BDx
U+1BEx
U+1BFx ᯿
Cathetan
1.^ Per Unicode gagrag 13.0
2.^ Warna klawu tegesé cecek kodhe kothong

Sajarah[besut | besut sumber]

Dhokumèn magepokan Unicode ing ngisor iki nyathet ancas lan prosès panentu karakter tartamtu ing blok Sundanese Supplement:

Gagrag Cecek kodhe pungkasan[a] Cacah ID L2 ID WG2 Dhokumèn
6.0 U+1BC0..1BF3, 1BFC..1BFF 56 L2/99-066 Everson, Michael (1999-02-11), Batak script [preliminary chart]
L2/07-233R N3293R Everson, Michael (2007-07-26), Preliminary proposal for encoding the Batak script in the UCS
L2/08-147 N3446 McGowan, Rick; Whistler, Ken (2008-04-14), Discussion of Batak Vowel Ordering
L2/08-274 N3489 Everson, Michael; Kozok, Uli (2008-08-04), On the inputting model for Batak
L2/08-312 Anderson, Deborah (2008-08-11), Batak Input
L2/08-011R N3320R Everson, Michael; Kozok, Uli (2008-10-07), Proposal for encoding the Batak script in the UCS
L2/08-412 N3553 (pdf, doc) Umamaheswaran, V. S. (2008-11-05), "M53.21", Unconfirmed minutes of WG 2 meeting 53
L2/09-063 Anderson, Deborah (2009-01-29), Dialect‐Specific Characters in Batak (Batak proposal: L2/08‐011 WG2 N3320R)
L2/09-104 Moore, Lisa (2009-05-20), "Consensus 119-C23", UTC #119 / L2 #216 Minutes
N4103 "Resolution: M58.02", Unconfirmed minutes of WG 2 meeting 58, 2012-01-03
  1. Cecek kodhe lan jeneng karakter kang diusulaké bokmanawa ora padha mawa cecek kodhe lan jeneng pungkasan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Unicode character database". The Unicode Standard. Retrieved 2016-07-09.
  2. "Enumerated Versions of The Unicode Standard". The Unicode Standard. Retrieved 2016-07-09.