Basa Cina Kuna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Cina Kuna (Aksara Jawa: ꦧꦱꦕꦶꦤꦏꦸꦤ ) ya iku tataran basa Cina paling lawas lan saemper luluhur kanggo kabeh parijinis basa Cina modheren. Tuladhajupuk paling wiwitan saka basa Cina ya iku oracle bones saka watara jaman rajawangsa Syang pungkasan. Tulisan-tulisan têmbaga dumadi akeh nalika jaman rajawangsa Cow. Ing jaman rajawangsa iku, uga akeh sastra kang katulis kaya ta the Analects, the Mencius, lan the Zuo zhuan. Tulisan-tulisan iki mau dumadi dhadhasar kanggo sastrabasa Cina kang banjur dumadi basa tulis baku nganti abad kaping 20 wiwitan saengga parijaga tetembungan lan paramasastra saka basa Cina Kuna.

Sawang uga[besut | besut sumber]