Basa Bélarus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Basa Belarus)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Bélarus (ing basa Bélarus беларуская мова, BGN/PCGN: byelaruskaya mova, Ngèlmiah: belaruskaja mova, łac.: biełaruskaja mova), iku basané bangsa Bélarus. Basa iki yaiku salah sijiné basa resmi ing Bélarus. Basa iki katulis mawa aksara Sirilik. Sanadyan basa iki basa resmi ing Bélarus, sapérangan gedhé sing ndunungi luwih akêh nganggo basa Ruslan. Basa Bélarus iki kalebu rumpun basa Slavik Wétan lan isih cedhak karo basa Ukraina lan Ruslan.