Bèngès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lip gloss ditrapake nganggo sikat bibir sing bisa ditarik.
Lip gloss ing format aplikator tabung lan tongkat sing bisa dipencet

Lip gloss minangka kosmetik sing digunakake utamane kanggo menehi lilin sing mengkilap, lan kadang nambah warna sing alus. Iki disebar minangka cairan utawa padhet alus (ora bakal bingung karo lip balm, sing umume duwe tujuan medis utawa lipstik utawa lipstik, sing umume minangka krim kaya zat sing bisa menehi warna sing luwih pigmen. ) Produk kasebut kasedhiya ing kisaran kelegapan wiwit tembus nganti padhet, lan bisa uga ana macem-macem finish es, glittery, glossy, lan metallic. [1]

Jinis[besut | besut sumber]

Kaya lipstik, lip gloss kasedhiya kanthi macem-macem bentuk lan bisa uga ditrapake kanthi macem-macem cara. Bisa ngemot ing silinder cilik lan ditrapake nganggo tongkat aplikator bunder utawa miring (dikenal minangka aplikator sikil doe) utawa nganggo sikat lambe. Bisa nganggo tabung plastik cilik, alus lan bisa diresiki sing dirancang kanggo ditulungi lambe utawa ditrapake nganggo pucuk driji utawa sikat lambe. Glosses padhet utawa semisolid ana ing kothak utawa tabung lan kadang-kadang mbedakake antarane lip gloss lan lip balm.Gloss lambe dhasar mung nambah lambe tanpa warna. Lip gloss warna nambah kombinasi warna lan cemlorot. Glossy lip gloss duwe basis sing cemlorot, kanthi utawa tanpa warna.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. S.D. Williams; W.H. Schmitt (6 December 2012). Chemistry and Technology of the Cosmetics and Toiletries Industry. Springer Science & Business Media. pp. 149–. ISBN 978-94-009-1555-8.