Augusta Holmès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Augusta Mary Anne Holmès

Augusta Mary Anne Holmès (18 Desember 1847 – 28 Januari 1903) punika satunggiling komponis Prancisketurunan Irlandia. Nalika awal dipunpublikasiaken, panjenenganipun nganggé nami sesinglon Hermann Zenta. Taun 1871, Holmès dados warga nagari Prancis lan dipuntambahaken aksen ing nami wurinipun.[1] Panjenenganipun piyambak nyerat lirik mèh sadaya lagu lan oratoris, sarta nyanyian saking opera La Montagne Noire.

Komposisi pilihan[besut | besut sumber]

Maurice Renaud lan Lucienne Bréval ing opera Augusta Holmès, La Montagne noire.

Orkestra[besut | besut sumber]

  • Andromede, puisi simfoni
  • Irlande, puisi simfoni
  • La Nuit et l'amour: Interlude de l'ode symphonique - Ludus pro Patria, puisi simfoni
  • Lutèce, simfoni
  • Ouverture pour une comédie, puisi simfoni
  • Pologne, puisi simfoni
  • Trois anges sont Venus ce soir

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Augusta Holmès: A Meteoric Career Rollo Myers The Musical Quarterly, Vol. 53, No. 3 (Jul., 1967), page 365. "Her surname was Gallicized by the addition of a grave accent on its last syllable."