Attila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wong-wong Hun, dipangajengi Attila (tengen, ngarep), nunggang jaran mlebu Italia.

Attila sang Hun (basa Èslan Atle, Atli; basa Jerman Etzel; watara 406453) iku raja Hun pungkasan lan paling kuwasa ing Éropa. Panjenengané maréntah kakaisaran gedhé dhéwé ing Éropa wektu semana, wiwit taun 434 Masehi nganti sédané. Tlatah kakaisarané mbentang wiwit saka Éropa Tengah nganti tekan Segara Ireng lan saka Kali Danube tekan Segara Baltik.