Attila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wong-wong Hun, diketuani déning Attila (tengen, ngarep), nunggang jaran mlebu Italia.

Attila sang Hun (basa Islandia Atle, Atli; basa Jerman Etzel; watara 406453) iku raja Hun pungkasan lan paling kuwasa ing Éropah. Panjenengané mrintah kakaisaran paling gedhé ing Éropah wektu semana, wiwit taun 434 Masehi nganti sédané. Tlatah kakaisarané mbentang wiwit saka Éropah Tengah nganti tekan Segara Ireng lan saka Kali Danube tekan Segara Baltik.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Attila&oldid=959746"