Asteroid Amor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kelompok asteroid Amor (warna ijo). Srengenge ana ing tengah, diiteri déning Merkurius (ireng), Venus (kuning), Bumi (biru), lan Mars (abang).

Asteroid Amor ya iku kelompok asteroid cedhaké Bumi kang dijenengi saka asteroid 1221 Amor. Asteroid ing kelompok iki nyedhaki orbit Bumi, nanging ora nglintasi. Akeh-ekehe asteroid Amor nglintasi orbit Mars. Loro satelit alami Mars, ya iku Phobos lan Deimos, mbok manawa minangka asteroid Amor kang kacekel déning gravitasi Mars.

Asteroid Amor paling misuwur ya iku 433 Eros, kang minangka asteroid sepisanan kang diorbit lan didarati déning wahana gaweyane manungsa (NEAR Shoemaker).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Asteroid Amor