Assyabaab Surabaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Assyabaab Salim Grup Surabaya utawa Assyabaab Surabaya utawa ASGS football club ya iku klub bal-balan profèsional saka Surabaya, Indonesia.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Klub iki diyasa ing taun 1948 ing Ampel, Surabaya. Klub iki dijenengi  Assyabaab; iku jejuluk kanggo keturunan Arab sing ana ing tlatah iku , wiwit ing diyasa Klub iki minangka keturunan Arab.[1] Assyabaab minangka salah sijiné klub sing paling misuwur ing bal-balan Indonésia era taun1960–1970. Ing era iku, akèh tim juru main nasional Indonésia saka klub iki. Sawènèh juru main uga main ing Hong Kong sawisé padha main kanggo Assyabaab.[2] Banjur suwé-suwé penampilan klub iku mudhun.

Sawisé rong dasawarsa ora mlebu ing tingkst ndhuwur bal-balan Indonesia, Assyabaab dipromosikaké ana ing tingkat dhuwur ya iku Galatama ing taun 1991.[2] Banjur Klub iki dituku déning Salim Group, lan diganti jenengé dadi Assyabaab Salim Grup Surabaya. Akibaté,klub iki duwé fasilitas luwih apik, lan munggah penampilané.[1] lan bisa terus ing tingkat ndhuwur Liga bal-balan kanggo sawetara taun. lan munggah menyang kwartal final ing 1994–1995 Liga Indonesia Premier Division.

Penampilan[besut | besut sumber]

  • 1990: Juara ing "Divisi satu" utawa tingkat angka 2 ing Galatama[3]
  • 1991–1992: tingkat angka 13 ing Galatama[4]
  • 1992–1993: unknown position ing Galatama
  • 1993–1994: tingkat angka 3 ing Grup wétan ing Galatama[5]
  • 1994–1995: kwartal final ing Liga Indonesia Premier Division[6]
  • 1995–1996: tingkat angka 9 ing Grup wétan ing Liga Indonesia Premier Division[7]
  • 1996–1997: tingkat angka 10 ing Grup wétan ing Liga Indonesia Premier Division[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Majalah Tempo Online". Majalah.tempointeraktif.com. 1991-07-13. Dijupuk 2012-06-27. 
  2. a b Catatan Kecil (2011-06-14). "Football News Without Frontier - Berita". Mediasepakbola.com. Dijupuk 2015-01-10. 
  3. "Indonesia 1989/90". Rsssf.com. 2010-09-08. Dijupuk 2012-06-27. 
  4. "Indonesia 1991/92". Rsssf.com. Dijupuk 2012-06-27. 
  5. "Indonesia 1993/94". Rsssf.com. 2010-09-08. Dijupuk 2012-06-27. 
  6. "Indonesia 1994/95". Rsssf.com. 2009-12-11. Dijupuk 2012-06-27. 
  7. "Indonesia 1995/96". Rsssf.com. Dijupuk 2012-06-27. 
  8. "Indonesia 1996/97". Rsssf.com. 2005-12-21. Dijupuk 2012-06-27.