Arnold L. Epstein

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Arnold L. Epstein ya iku ahli antropologi saka ing Liverpool, Karajan Manunggal, kalairan 1924[1]. Ing riwayat pandhidhikané, Arnold iki naté kuliah ing Queen’s University of Belfast, Irlandia Lor taun 1944. Lan sabanjuré ing University of Manchester (Ph.D.) taun 1955[2]. Dhéwéké naté nglakoni panlitian lapangan ing Zambia (1950) lan New Guinea, semenanjung Gazelle (taun 1959, 1968, 1986, lan 1994)[1]. Karya-karya publikasi saka Arnold ya iku antarané The Administration of Justice and the Urban African (1953), Politics in an Urban African Community (1958), Ethos and Identity (1978), lan In the Midst of Life: Affect and Ideation in the World of the Tolai (1992)[1]. Arnold fokus ing mangerténi prosès sosial lan konflik[1][2]. Dhèwèké ana psiumbangan ing bab metodologi substansial[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 197. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Obituary: Professor A. L. Epstein". The Independent (ing basa Inggris). 1999-11-19. Dijupuk 2018-01-03.