Antonov An-148

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Antonov An-148 ing taun 2010

Antonov An-148 iku sawijining montor mabur sipil jèt régional gawéan Antonov ing Ukraina. Nganti taun 2017, montor mabur iki uga digawé déning Voronezh Aircraft Production Association ing Ruslan. Pangembangan montor mabur iki diwiwiti ing dasawarsa 1990-an, lan pamaburan perdanané kaleksanan ing tanggal 17 Désèmber 2004. Program sèrtifikasi montor mabur iki dirampungaké tanggal 26 Fèbruari 2007. An-148 duwé dohing tempuh maksimal 2.100 nganti 4.400 km lan bisa nggawa 65-85 panumpang, miturut konfigurasiné.

Antonov An-158 iku vèrsi montor mabur sing luwih modhot fuselasené, lan bisa nggawa 100 panumpang.