Antiglobalisasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Antiglobalisasi iku sawijining istilah kang umum dipigunaaké kanggo maparaké sikap politis wong-wong lan golongan kang nentang prajanjian dagang global lan lembaga-lembaga kang ngatur perdagangan antarnegara contoné Organisasi Perdagangan Dunia (WTO).

"Antiglobalisasi" dianggep déning sapérangan wong minangka obahan sosial, samuntara liyané nganggep minangka istilah umum kang nyakup sapérangan obahan sosial kang béda-béda. Apa waé maksudé, para pangikut dimanunggalaké ing perlawanan marang ékonomi lan sistem perdagangan global saiki, kang miturut wong-wong mau ngikis lingkungan urip, hak-hak buruh, kadhaulatan nasional, donya katelu, lan akèh jalaran-jalaran liyané.

Nanging, wong-wong kang dicap "antiglobalisasi" asring nulak istilah iku, lan luwih seneng nyebut awake dhéwé minangka Obahan Kaadilan Global, Obahan Saka Kabèh Obahan utawa sapérangan istilah liyané.

Pranala njaba[besut | besut sumber]