Antiglobalisasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Antiglobalisasi iku sawijining istilah sing umum dipigunaaké kanggo maparaké sikap politis wong-wong lan klompok sing nentang prajanjian dagang global lan lembaga-lembaga sing ngatur perdagangan antarnegara contoné Organisasi Perdagangan Dunia (WTO).

"Antiglobalisasi" dianggep déning sebagéyan wong minangka gerakan sosial, samuntara liyané nganggep minangka istilah umum sing nyakup sapérangan gerakan sosial sing béda-béda. Apa waé maksudé, para pangikut dimanunggalaké ing perlawanan marang ékonomi lan sistem perdagangan global saiki, sing miturut wong-wong mau ngikis lingkungan urip, hak-hak buruh, kadhaulatan nasional, donya katelu, lan akèh panyebab-panyebab liyané.

Nanging, wong-wong sing dicap "antiglobalisasi" asring nulak istilah iku, lan luwih seneng nyebut awake dhéwé minangka Gerakan Kaadilan Global, Gerakan Saka Kabèh Gerakan utawa sapérangan istilah liyané.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antiglobalisasi&oldid=814493"