Lingkungan urip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lingkungan hidup

Lingkungan hidup ya iku kesatuan panggonan karo sakabehing perkara, daya lan makluk kang urip, ya iku manungsa lan apa kang dilakokake kanggo mempengaruhi kelangsungan panguripan lan kasajahteraan manungsa sarta makluk kang urip liyané.[1] Undang-undang iku duwé tujuwan ya iku kanggo ningkatake kualitas urip, ncegah rusaking alas, lan aweh hukuman kanggo sapa waé kang gawé rusaking lingkungan.[2] Lingkungan kapérang dadi telu komponèn kang ambangun, ya iku biotik (manungsa, kéwan, lan tanduran), abiotik (banyu, lemah, lan angin), lan sosial (sosial, ékonomi, budaya, lan keséhatan masarakat).[3]

Komponèn lingkungan hidup iku ana dua jinis, ya iku komponèn biotik lan komponèn abiotik. komponèn biotik ya iku makluk hidup sing meliputi kéwan, tumbuhan lan manungsa. Komponèn abiotik ya iku benda ora urip (banyu, tanah, watu, udara lan cahyo srengéngé. Kabèh komponèn sing ana ning lingkungan hidup minangka satu kesatuan sing ora bisa misahke lan mbentuk sistem panguripan sing disebut ékosistem. Antarane komunitas lan lingkungan mesti dadi interaksi. Interaksi iki ndadèkaké kesatuan ékologi sing disebut ékosistem. Ekosistem minangka suatu kesatuan fungsional antarané komponèn biotik lan komponèn abiotik.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Undang-Undang No. 23 taun 1977
  2. ^ www.UNEP.org Environment (kaundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. ^ Situs Resmi Kementrian Lingkungan Hidup RI Lingkungan Hidup (kaundhuh tanggal 14 Juli 2011)