Lingkungan urip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lingkungan hidup

Lingkungan hidup ya iku kesatuan panggonan karo sakabehing perkara, daya lan makluk kang urip, ya iku manungsa lan apa kang dilakokake kanggo mempengaruhi kelangsungan panguripan lan kasajahteraan manungsa sarta makluk kang urip liyané.[1] Undang-undang iku duwé tujuwan ya iku kanggo ningkatake kualitas urip, ncegah rusaking alas, lan aweh hukuman kanggo sapa waé kang gawé rusaking lingkungan.[2] Lingkungan kaperang dadi telu komponen kang ambangun, ya iku biotik (manungsa, kéwan, lan tanduran), abiotik (banyu, lemah, lan angin), lan sosial (sosial, ékonomi, budaya, lan keséhatan masarakat).[3]

Komponen lingkungan hidup iku ana dua jinis, ya iku komponen biotik lan komponen abiotik. komponen biotik ya iku makluk hidup sing meliputi kéwan, tumbuhan lan manusia. Komponen abiotik ya iku benda ora urip (banyu, tanah, watu, udara lan cahyo matahari. Kabèh komponen sing ana ning lingkungan hidup minangka satu kesatuan sing ora iso misahke lan mbentuk sistem panguripan sing disebut ekosistem. Antarane komunitas lan lingkungan mesti dadi interaksi. Interaksi iki ndadekake kesatuan ekologi sing disebut ekosistem. Ekosistem minangka suatu kesatuan fungsional antarané komponen biotik lan komponen abiotik.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Undang-Undang No. 23 taun 1977
  2. ^ www.UNEP.org Environment (kaundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. ^ Situs Resmi Kementrian Lingkungan Hidup RI Lingkungan Hidup (kaundhuh tanggal 14 Juli 2011)