Anggaran Pendapatan dan Belanja Negara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Anggaran Pendapatan dan Belanja Nagara (APBN) ya iku rencana keuangan taunan pamaréntah Indonesia kang disetujoni déning Dewan Perwakilan Rakyat (DPR). APBN isiné pratélan kang sitematis lan princi yang amot rencana penerimaan daln pengeluaran nagara sajeroning 1 taun anggaran, kang miturut Undhang-undhang nomer 17 taun 2003 dikukuhaké tanggal 1 Januari nganti 31 Dhésèmber.

APBN, owah-owahan APBN lan pertanggungjawaban APBN saben taune dikukuhaké kanthi undhang-undhang, kang ateges uga kudu disetujoni déning DPR.