Andrea Cossu (pemain bal-balan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Andrea Cossu
Andrea cossu.jpg
Katerangan priangga
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
Cagliari
Angka 7
Karir nom
Johannes Cagliari
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996–1997 Olbia 5 (0)
1997–2005 Verona 91 (7)
1999Lumezzane (silihan) 11 (1)
2000Lumezzane (silihan) 9 (1)
2000–2001Lumezzane (silihan) 21 (4)
2002Sassari Torres (silihan) 12 (1)
2005–2006 Cagliari 22 (0)
2006–2008 Verona 29 (0)
2008– Cagliari 118 (9)
Tim nasional
2010– Italia 2 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15 Juli 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 5 Juni 2010

Andrea Cossu (lair ing Cagliari, 3 Mèi 1980; umur 38 taun) ya iku salah sijining juru main bal-balan sing kewarganagaraané Italia sing main kanggo klub Cagliari, lan biyasa main ing posisi gelandang.

Cossu miwiti karir junioré ing klub Johannes Cagliari salanjuté miwiti karir senioré ing klub Olbia. Sempet pindah ing Verona salanjuté disilihaké ping telu ing Lumezzane lan Sassari Torres, salanjuté pindah ing Cagliari lan Verona, banjur gabung manèh ing Cagliari nalika taun 2008.[1]

Cossu nglakokaké debut ing tim nasional Italia nalika tetandhingan persahabatan nglawan Kamerun tanggal 28 Fèbruari 2010, ndadèkaké panjenengané juru main kapisan sing asalé saka Sardinia sing dadi juru main tim nasional Italia sawisé Gianfranco Zola.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Cossu torna al Cagliari". Cagliari Calcio (ing basa Italian). 29 January 2008. Dijupuk 8 March 2011. 
  2. ^ "Cossu, euforia azzurra". Calciomercato.it (ing basa Italian). 2010-02-28. Dijupuk 2010-06-06. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Profil Andrea Cossu (pemain bal-balan) pada National-Football-Teams.com