Ampaw

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ampaw
808Ampaw Filipino Puffed Rice 03.jpg
Dyed ampaw
Jeneng liyanéAmpao, arroz inflado, pop rice, puffed rice, popped rice
AjanganSnack
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaVisayas
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokRice
Buku masakan: Ampaw  Médhia: Ampaw

Ampaw, ampao utawa arroz inflado, biasane uga pari pop utawa beras sombong, punika salah sawijining jinis olahan saka Filipino manis sombong cake beras . Biasane digawe nganggo turahan garing srengenge sing wis mateng sing digoreng lan ditutup nganggo sirup.

Katrangan[besut | besut sumber]

Ampaw digawe sega putih mateng (biasane turah). Digawe garing ing srengenge udakara patang jam. Banjur digoreng nganggo lenga panas supaya dikembangake . Lenga dikuras sak tenane sawise digoreng. Gelas glazing dimasak kanthi nggunakake gula muscovado utawa molase (utawa sirup jagung ), uyah, mentega, lan cuka utawa jus calamansi. Gelas diwutahake menyang beras sing wis dibungkus lan dicampur nganti pari-pari ditutupi. Banjur diidini adhem lan bentuk dadi bentuk sing dipengini sadurunge dadi harden. Biasane dipotong dadi alun-alun utawa persegi dowo utawa dibentuk dadi bal. [1] [2] [3] Ampaw tradisional wernane putih, nanging akeh varian modern sing dicelup ing macem-macem warna supaya luwih disenengi bocah

. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Ampaw (Puffed Rice)". Mama's Guid Recipes. Dibukak ing 28 March 2019.
  2. "Filipino traditional snack: AMPAO (dried rice with sugar and lemon)". Sharsy. Dibukak ing 28 March 2019.
  3. "Puffed Rice (Ampaw)". Atbp.ph. Dibukak ing 28 March 2019.
  4. "Cebu's Sweet Ampao". Everything Cebu. Dibukak ing 28 March 2019.