American Gun (filem 2005)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
American Gun
American gun poster.jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniAric Avelino
DiprodhuseriTed Kroeber
Ditulis déningAric Avelino
Steven Bagatourian
DibintangiLinda Cardellini
Tony Goldwyn
Marcia Gay Harden
Donald Sutherland
Forest Whitaker
DimusikiSchuyler Fisk
Peter Golub
Dibesut déningRichard Nord
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningIFC Films
Tanggal metu
  • Sèptèmber 15, 2005 (2005-09-15) (Karaméan Filem Toronto)
  • Maret 22, 2006 (2006-03-22) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
95 menit
BasaBasa Inggris
Kalarisan$34,138[1]

American Gun inggih punika filem independen sandiwara kriminal saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel déning Participant Productions, IFC Films, IFC First Take, lan Spirit Dance Entertainment ing taun 2005. Filem punika dipunsutradarani Aric Avelino, dhedhasar skénario ingkang dipunanggit ing taun 2001 déning Steven Bagatourian lan Aric Avelino. Avelino taksih sekolah wonten Loyola Marymount University nalika ngarahaken filem punika, sesarengan kaliyan alumnus LMU sanèsipun,[2] Ted Kroeber (prodhuser).

Dangunipun ndamel filem punika ngantos kalih setengah taun. Kersanipun ndamel filem niki saking salah satunggalipun artikel ingkang dipunmot wonten kalawarta Los Angeles Times. Avelino estu remen sanget kaliyan pitedah ingkang dipunaturaken déning salah satunggalipun prodhuser, Forest Whitaker. Juru paraga kaping pisan ingkang dipundhapuk mlebet wonten proyek filem punika Marcia Gay Harden.[3][4]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Pangeduman[besut | besut sumber]

Miturut katrangan saking boxofficemojo.com, American Gun kasil ngempalaken bathi $24,098 lumantar pambabaran winates saking satunggal ngantos nem gedhong biyoskup, dangunipun sedasa minggu, antawisipun tanggal 22 Maret dumugi tanggal 1 Juni 2006. Filem punika dipuntepangaken wonten adicara Independent Filem Channel déning First Take.[5]

Pangaji[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=americangun.htm
  2. LMU ALUMNI MAKE FILM DEBUT WITH “AMERICAN GUN”, by Victoria Walsh, March 23, 2006.
  3. ScreenLand The Screenland.
  4. "Synopsis: American Gun". Screenland.com. Diarsip saka sing asli ing December 11, 2007.
  5. IFC Unveils Day & Date Program, indieWIRE.
  6. IMDb's awards page.

Pranala njawi[besut | besut sumber]