Amanda (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bab the 1996 film, wacanen John McTiernan.
Amanda
Amanda FilmPoster.jpeg
Disutradarani Steve Marra
Diprodhuseri Mark Agee
Steve Marra
Ditulis déning Steve Marra
Dibintangi Ariana Dubynin
Randy Ryan
Amy Esacove
Doug Johnson
Faith Marie
Bill Bannister
Erin Raftery
Diane Timmerman
China Doll
Dimusiki Phil Buckle
Michael Jan Levine
Perusahaan
prodhuksi
Adrenaline Motion Pictures
Tanggal metu
  • 14 Mèi 2009 (2009-05-14)
Suwéné
84 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris

Amanda inggih punika filem sandhiwara kumedhi romantis saking Amérika Sarékat ingkangdidamel taun 2009. Filem punika dipunsutradarani Steve Marra. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Ingkang maragani filem punika antawisipun Randy Ryan lan Ariana Dubynin. Pamundhutan gambar kagem filem punika ditindakaken wonten Indianapolis.[1][2] Amanda dipunbabar kanthi sesarengan kagem sagung pamirsa ing surya 14 Mèi 2009.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Sasampunipun pasrah amargi mboten saget pados pacanganipun, Joe-yuswa sekawan dasa taun-(Randy Ryan) pinanggih kaliyan kenya ingkang dados pangimpènipun, Amanda (Ariana Dubynin) lajeng dipundhaup. Nanging nalika sémahipun ngendika satunggalipun wadi, Joe dumadakan mboten saget mangsuli pitakènan salebetipun manah, punapa sajatosipun katresnan iki.

Kagem filem punika, Steve Mara gadhah jejibahan minangka panganggit skénario lan sutradhara. Pandamelan filem kawiwitan ing surya 13 April 2009 kanthi wragad dumugi $500,000.[3] Jenny Elig saking Metromix, wonten artikelipun mratélakaken bilih filem punika "ditidakaken kanthi saé."[1] Filem Amanda kasil nampi pangaji wonten Canada International Film Festival taun 2010.[4]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Ariana Dubynin
  • Randy Ryan
  • Amy Esacove
  • Doug Johnson
  • Faith Marie
  • Bill Bannister
  • Erin Raftery
  • Diane Timmerman
  • China Doll

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Elig, Jenny (2009-09-16). "Watch ‘Amanda,’ see Indy". Metromix. Diarsip saka sing asli ing 2009-09-23. Dijupuk 2014-04-06. 
  2. ^ Elig, Jenny (2010-07-14). "Lots of choices at Indy's 10-day film festival". The Indianapolis Star. Dijupuk 2014-04-06. 
  3. ^ Olson, Scott (2009-03-17). "Indianapolis is backdrop for new film". Indianapolis Business Journal. Dijupuk 2014-04-06. 
  4. ^ O'Malley, Chris (2013-09-19). "Rupert turns Rod Serling in spooky anthology series". Indianapolis Business Journal. Dijupuk 2014-04-06. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]