Aluvial

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lemah aluvial ing laladan Amazon Basin, Brasil

Alluvial iku jinis lemah sing kawangun saka lemah enepan.Tlatah enepan iki kadadéan ing kali, tlaga sing dumunung ing dhataran cendhèk, utawa cekungan sing ngidinaké dumadiné enepan.Ing lemah alluvial duwé kauntungan tumrap tetanèn salah sijiné kanggo nggampangake prosès ngilèkaké banyu irigasi ing tanah tetanèn. Tanah iki kawangun saka warna-warna bahan kaya ta alluvial lan koluvial sing asalé uga saka warna-warna jinis asal.Lemah alluvial kagolong lemah sing isih enom, kawangun saka enepan ing kali.Lemah iki bisa kanggo lemah kanggo tetanèn amarga kandhutan nutrisi isi relatif dhuwur.