Alib Isa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Abdullah Shomad utawa luwih dikenal kanthi jeneng Alib Isa yaiku salah sijiné seniman lèter lan kaligrafi sing misuwur ing Indonésia. Alib asalé saka Polokarto, Sukoharjo, Jawa Tengah. Alib iku salah sijiné tokoh perintis sing nyengkuyung bidang seni lètér lan kaligrafi ing Indonesia. Ing taun 2015, dhèwèké ngedegaké Surakarya, wadah kumpul seniman lèter lan kaligrafi sing ana ing Surakarta. Dhèwèké dadi seniman lèter pratama sing ngatur pameran tunggal kaligrafi lan seni lèter ing Indonésia.[1][2][3]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Alib Isa ora ngrampungaké kuliah ing Lembaga Pengetahuan Islam dan Arab (LIPIA) Jakarta. Alib, sing lulusané pesantrèn, ngupayakake katrampilan desain dheweke ing pers cetak ing Solo. Sawisé entuk katrampilan dhesain grapis sing apik, banjur Alib fokus ing seni lètér.[1]

Kinarya[besut | besut sumber]

Karya Alib njupuk inspirasi saka Aaron Horkey lan Pena Hitam sing nglukis nganggo ornamèn sing ruwet. Kajaba iku, Alib uga ngaku olèh inspirasi saka budaya Jawa (Solo), kayata ukiran lan bathik.[2] Pakaryan kasebut wis ana dening pasar manca lan domèstik.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b JawaPos.com (2019-10-22). "Mengenal Alib Isa, Seniman Lettering Pendiri Surakarya". radarsolo.jawapos.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2020-04-28. 
  2. a b "#Kaligrafigur : Berkarya dan Membina Surakarya @AlibIsa". Kaligrafina (ing basa Inggris). 2016-06-24. Dijupuk 2020-04-28. 
  3. Agnes, Tia. "Alib Isa, Si Pencipta #30hariposterramadhan di Instagram". detikhot (ing basa Indonesia). Dijupuk 2020-04-28. 
  4. Media, Kompas Cyber. "Melihat Mereka yang Memilih Menekuni "Hand Lettering" Halaman all". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2020-04-28.