Ali-ali bawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Onion ring
OnionRings.JPG
A basket of onion rings
JinisEntree, side dish, snack dish
AjanganHors d'oeuvre
Panggonan asalUnited States
Hawa ajanganWarm to hot
Woworan pokokOnions, batter, or bread crumbs
Buku masakan: Onion ring  Médhia: Onion ring

Ali-ali bawang yaiku panganan pembuka utawa pangann sisih sing biasane ditemokake ing Amerika Serikat, Kanada, Inggris, Irlandia, Australia, Selandia Baru, Afrika Kidul, lan sawetara bagean Asia, daratan Eropa, lan Amerika Latin . Umumé kasusun saka "cincin" bawang silang (struktur bunder sing luwih apik kanggo metode persiapan iki) dicelup ing glepung utawa panir banjur digoreng jero ; varian digawé kanthi tempel bawang. Nalika biasane dadi sajian sisih, cincin bawang asring dipangan dhewe. Proses masak ngilangi oksida propanethial ing bawang menyang ambune manis lan ngrasakake bispropenyl disulfida, tanggung jawab kanggo rasa bawang sing rada legi.