Alfred Radcliffe-Brown

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alfred Radcliffe-Brown
Alfred Radcliffe-Brown.jpg
A. R. Radcliffe-Brown
Lair Alfred Reginald Brown
17 Januari 1881
Birmingham, Inggris
Pati 24 Oktobèr 1955
London, Inggris
Bangsa Inggris
Karièr ngèlmiah
Babagan Antropologi sosial
Mrabawani Émile Durkheim
Kaprabawan Claude Lévi-Strauss, Karl Polanyi

Alfred Reginald Radcliffe Brown (1881-1955) miwiti kerja lapangan (field work) antropologi ing masarakat Negrito, ing kepuloan Andaman taun 1906-1908).[1] Kasil panelitian mau ditulis ing buku The Andaman Islanders (1922). Panemu Radcliffe-Brown ing antropologi ya iku konsép social structure (Jawa: struktur sosial)[1][2]. Konsép iki dikuwasai temen déning Radcliffe-Brown. Pidatoné kang judulé On Social Structure diucapké dhèwéké balika ing upacara panerimaan jabatan minangka ketua lembaga Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland taun 1939. Liyané struktur sosial, uga ana social laws (hubungan ambal tetep ing antara masarakat. Amarga antropologi dhuwé tujuan nggoléki prinsip-prinsip menusa nganggo cara social laws, Radcliffe-Brown arep madhaké ngèlmu antropologi karo ngèlmu èksakta. Konsép dhèwéké ing struktur sosial iku timbul amarga kena pengaruh saka E. Durkheim[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas. kk. 65–66. 
  2. Gaillard, Gérald (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 134. ISBN 0-203-49900-X.