Alfred L. Kroeber

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Alfred L. Kroeber
Ishi.jpg
Alfred L. Kroeber karo Ishi ing 1911.
Lair Alfred Louis Kroeber
(1876-06-11)Juni 11, 1876
Hoboken, New Jersey
Pati Oktober 5, 1960(1960-10-05) (umur 84)
Paris
Wiyata Columbia University
Pakaryan Antropolog
Bojo m. 1906 (1) Henrietta Rothschild, d. 1913; m. 1926 (2) Theodora Krakow Brown[1]
Anak by (2) Ted lan Clifton Brown Kroeber (adopsi), Karl lan Ursula Kroeber
Wong tuwa Florence Kroeber and Johanna Muller[1]
Bebungah Viking Fund Medal (1946)

Alfred Louis Kroeber ya iku antropolog Amerika kang lulus gelar Ph.Dné taun 1910[2]. Dhéwéké salah siji murid Frans Boas. Disertasiné ya iku Decorative Symbolism of Arapaho. Kroeber pernah ngajar ing Universitas Berkeley, Kalifornia. Daérah penelitian mligi iku suku bangsa Indian ing California[3]. Kasil panlitiané kuwi kira-kira 70 tulisan déskriptif  lan kang paling gedhé iku antarané Handbook of the Indians of California taun 1925. Uga Kroeber pernah mélu panlitian ing suku bangsa Peublo Zuni ing Arizona lan suku bangsa Indian liyané ing Mèksiko lan Peru, Amerika Kidul. Akéh tulisan Kroeber iki sipaté déskriptif utawa gambaran-gambaran baé nanging penting ing pangembangan téori antropologi. Sawiji tulisané kang uga gedhé ya iku Zuni Kin and Clan taun 1917. Ing bukuné kuwi Kroeber nuduhaké sistem krabatan wong Zuni. Kroeber uga dadi sawiji tokoh kang wis diakoni minangka tokoh penting ing pangembangan ngèlmu antropologi marang arah integrasi (nyawijèkaké) saka ngèlmu-ngèlmu bagian lan alirané[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Julian H. Steward, "Alfred L. Kroeber 1876-1960: Obituary", American Ethnography, first published in American Anthropologist, October 1961, New Series 63(5:1):1038-1087, accessed 5 Nov 2010
  2. ^ a b Koentjaraningrat (1964). Tokoh-tokoh Antropologi. Jakarta: Penerbitan Universitas. kk. 85–86. 
  3. ^ Gaillard, Gérald (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 68. ISBN ISBN 0-203-49900-X Priksa gandra |isbn= (pitulung).