Alfred Duvaucel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Alfred Duvaucel (1793-1825) punika panliti alam Prancis.

Duvaucel punika putra tirinipun Georges Cuvier. Ing taun 1817 Cuvier ngintun Duvaucel dhumateng India kaliyan Pierre-Médard Diard kanggé kolèksi Muséum Paris. Kekalihipun ngedegaken kebon botani ing Chandannagar taun 1818. Ing taun 1819 kekalihipun nelasaken wekdal ngolèksi Sumatra saandhaping kontrak Thomas Stamford Raffles. Kekalihipun rampung nalika Raffles manggihi kathah matérial mboten dipunkintun dhumateng Raffles nanging dhumateng muséum ing Paris. Duvaucel séda ing Madras.

Pranala njawi[sunting | Sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alfred_Duvaucel&oldid=813893"