Alexander Isak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alexander Isak
Alexander Isak (training 2016, cropped 2).jpg
Isak ing taun 2016
Katerangan priangga
Tanggal lair (1999-09-21) 21 Sèptèmber 1999 (umur 20)
Papan lair Solna, Stockholm, Swédia
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 14
Karir nom
2005–2016 AIK
2017– Borussia Dortmund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2016–2017 AIK 24 (10)
2017– Borussia Dortmund II 1 (0)
2017– Borussia Dortmund 5 (0)
Tim nasional
2015–2016 Swédia U17 19 (6)
2016– Swédia U19 6 (2)
2016– Swédia U21 3 (0)
2017– Swédia 2 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 6 September 2017

Alexander Isak (Pangucap cara Swédhen: [alɛkˈsandɛr ˈiːsak]; miyos tanggal 21 Sèptèmber 1999) inggih menika salah satunggaling pemain bal-balan profésional ingkang asalipun saking Swédia.[1] Panjenenganipun miyos ing Kutha Solna, Swédia.[1] Isak dipundhapuk minangka pamain striker ing tim Borussia Dortmund lan Timnas Swédia .[1]

Karièr[besut | besut sumber]

Wekdal Kanoman[besut | besut sumber]

Isak miyos lan ageng ing Kutha Solna, ing wewengkon Kutha Stockholm, saking tiyang sepuh trah Eritrea.[2] Piyambakipun miwiti main bal ing tim rumaja klub lokal AIK Fotbol, wekdal umuripun enem taun.[3] Isak ngawiti dhebut kapisanan ing tim nalika tanggal 28 Februari 2016, minangka pemain penggantos ing menit 75 pertandhingan tandhang Piala Swédia mengsah tim lapis sekawan Tenhults IF. Wekdal umur 16 taun, Isak nyithak gol ing kamenangan 6-0.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Alexander Isak(dipunundhuh tanggal 3 Februari 2018)
  2. Alexander Isak(dipunundhuh tanggal 3 Februari 2018)
  3. Supertalangen: "Att få dra på sig AIK-tröjan är drömmen"(dipunundhuh tanggal 3 Februari 2018)
  4. Talangen förlänger tre år med AIK(dipunundhuh tanggal 3 Februari 2018)