Alban

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Santo Alban
StAlban.jpg

Santo Alban
Martyr
Miyos Boten dipunkawruhi, Verulamium
Tilar donya dipundhebataken: 22 Juni 209, c.251 utawi 304, Holywell Hill, St Albans
Dipun urmati ing Gréja Katulik Roma, Gréja Anglikan, Gréja Ortodoks Wétan
Papan ziarah utama Katedral St Albans
Dinten pèngetan 22 Juni
Gloriole.svg Portal Santo

Santo Alban punika martir Kristen pisanan ing Britania.[1][2] Alban punika salah satunggil saking tiga martir ingkang asalipun saking Britania Romawi. Panjenenganipun dipunurmati ing gréja Anglikan, Katulik lan Ortodoks Wétan.

Nalika taun 2006, dipunusulaken supados Alban nggantosaken Santo George minangka santo pangreksa Inggris[3]. Mijil ugi klaim supados panjenenganipun dados santo pangreksa saindhenging Britania.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "St. Alban", Catholic Encyclopedia (New Advent) .
  2. ^ "Attractions", Tourism (St Albans District Council) .
  3. ^ Will George be slayed as England's patron saint?, Daily Mail, 2 July 2006