Menyang kontèn

Alas Mangrove Pasarbanggi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Alas Mangrove Pasarbanggi
JinisAlas Mangrove
PapanDesa Pasarbanggi, Kacamatan Rembang, Kabupatèn Rembang, Propinsi Jawa Tengah
Area22 hèktar
Dibuka2013
StatusSaben dina (06.00-17.30)
Sarana
  • Parkir
  • Mushola
  • Warung panganan
  • Spot foto
  • Gazebo
  • Kamar mandhi

Alas Mangrove Pasarbanggi ya iku salah sawijining obyek wisata alam ing Kabupatèn Rembang. Alas Mangrove Pasarbanggi utawi ingkang asring dipunsebat Wisata Jembatan Abang dening masyarakat lokal iki, dumunung ing Desa Pasarbanggi, Kacamatan Rembang, Kabupatèn Rembang, Propinsi Jawa Tengah.[1][2] Jeneng wisata Jembatan Abang asale saka jembatan sing gadhah werna abang ing jero Alas Mangrove.

Kahanan umum[besut | besut sumber]

Panggonane Alas Mangrove Pasarbanggi ana ing pesisir Lor (Pantura) Rembang. Akses mênyang lokasi iki cukup gampang, amarga saged diakses liwat Google Maps. Jarak mênyang obyek wisata Alas Mangrove Pasarbanggi iki, sekitar 5 kilomètêr saka Alun-alun Rembang kanthi wektu tempuh watara 10-20 mênit. Wisatawan sing teka bisa nggunakake layanan transportasi umum kayata bis, ojek lokal utawa ojek online. Lokasi obyek wisata iki uga cedhak karo dalan gedhe Pantura. Kanggo mlebu lokasi wisata Jembatan Abang, pengunjung bakal mlaku watara 200 mètêr ngliwati tambak udang lan tambak uyah.[3]

Alas Mangrove Pasarbanggi ora duwe karcis mlebu wisata, pengunjung mung kudu mbayar parkir. Kendaraan roda loro mung kudu mbayar Rp 5.000, kendaraan roda papat Rp 10.000, lan minibus utawa bis gedhe mung Rp 15.000.[4] Wisata iki buka saben dina saka jam 06.00-17.30 WIB.[5]

Wisata Jembatan Abang nduweni sawetara sarana sing bisa digunakake pengunjung, kayata kamar mandhi, mushola, parkiran, papan informasi, warung panganan, spot foto lan gazebo sing sumebar ing sawetara titik ing sadawane jembatan.

Kahanan alas[besut | besut sumber]

Alas Mangrove Pasarbanggi nduweni area watara 22 hèktar, kanthi dawa 2.900 mètêr, lan kekandelan 50-250 mètêr. Wit-witan mangrove ing objek wisata menika gadhah enem jinis wit bakau. Yaiku, Xilocartus Spp, Soneratia alba, Avicenia marina, Avicenia alba, Rhizophora spp, Rhizophora apiculata.[6] Alas Mangrove Pasarbanggi nduweni jinis lemah gromsol pasir lan lumpur.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tlatah Pasarbanggi misuwur kanthi hasil laut, kalebet uga damel tambak. Manggon ing wilayah pasisir, masyarakat lokal asring kêrêp kêna abrasi saka sagara. Nganti pungkasane muncul inisiatif saka masyarakat lokal kanggo nandur wit bakau kanthi tujuan laladan panyanggan (buffer zone) saka abrasi. Ing taun 2013, Alas Mangrove iki dibukak gawe ekowisata. Banjur ing Oktober 2022, ana acara nandur 11 ewu wit bakau, sing dening ditandur masyarakat lokal, pemerintah lan swasta ingkang duwe tujuan kanggo njaga alas mangrove.[7]

Gladri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Adi P, Theo (2023-04-20). "Berikut 5 Rekomendasi Wisata Untuk Menghabiskan Waktu Liburan di Kabupaten Rembang". Dibukak ing 2023-10-11.
  2. "Pesona Wisata Hutan Mangrove Rembang - Jurnal Jabar" (ing basa Inggris Amérika Sarékat). 2023-06-27. Dibukak ing 2023-10-11.[pranala mati permanèn]
  3. Sutriyono, Edy. "Wisata Alam Hutan Mangrove di Pasarbanggi Rembang Dipadati Pengunjung". Murianews (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-10-11.
  4. Mamet (2020-10-20). "Jembatan Merah - Jembatan Merah Pasarbanggi" (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-11.
  5. Zaki (2022-08-24). "17 Tempat Wisata di Rembang Terbaru Paling Hits 2023". Salsa Wisata (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-11.
  6. Indonesia, INI BARU. "Meniti Jembatan Merah, Menyibak Lebatnya Hutan Mangrove Pasarbanggi di Rembang". INI BARU Indonesia (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-11.
  7. "Jembatan Merah Hutan Mangrove, Mahakarya Masyarakat Pesisir Di Rembang - NativeIndonesia.com". www.nativeindonesia.com (ing basa Indonesia). 2023-01-03. Dibukak ing 2023-10-11.