Al ajillo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ayam al ajillo

Al ajillo minangka bumbu khas masakan ing jagad sing basa Spanyol . Ing Meksiko, nggabungake mrica cabai guajillo lan ajo ( bawang putih ). [1] Ing negara Amerika Latin liyane, sajian kasebut padha, nanging nggunakake cabai liyane, kayata aji panca utawa aji mirasol ing masakan Peruvian, bentuk garing aji amarillo . Asal-usul sing bisa ditemokake, liwat kolonisasi, yaiku masakan gambas al ajillo, udang sing dimasak ing bawang putih lan minyak paprika panas .Iki minangka panganan sing digawe iwak sing digoreng ing wajan kanthi minyak mentega utawa minyak, ing irisan bawang putih lan guajillo wis digoreng. Di bumbu nganggo uyah, mrica ireng, jeruk nipis lan peterseli utawa ketumbar.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Nancy Zaslavsky (1997). A Cook's Tour of Mexico: Authentic Recipes from the Country's Best Open-Air Markets, City Fondas, and Home Kitchens. Macmillan. p. 201. ISBN 9780312166083. Dibukak ing 12 September 2018.