Al-Yazidi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox Ulama Muslim

Abu Abdillah Muhammad bin al-Abbas bin Muhammad bin Abi Muhammad bin al-Mubarak al-Yazidi (Arab: أبو عبد الله محمد بن العباس بن محمد بن أبي محمد بن المبارك اليزيدى‎‎) utawa kondhang kanthi nama Al-Yazidi (lair taun 228 H/843 tilar donya ing taun 310 H/922) ya iku sawijining ulama ing babagan Basa Arab lan Nahwu kang asalé saka Bagdad. Dhèwèké minangka keturunan saka Yahya bin al-Mubarak, kan kekancan karo Yazid bin Manshur al-Humairi (Paman Al-Mahdi), saéngga dhèwèké dinisbahake al-Yazidi. Ing pungkasanipung urip, dhèwèké diundang déning Khalifah Al-Muqtadir supaya ngajar anak-anaké ing wektu kang ora suwé.[1]

Karya tulis[besut | besut sumber]

  • Al-Amali
  • Manaqib Bani al-'Abbas
  • Kitab al-Khail
  • Mukhtashar an-Nahwu
  • Syarh Diwan Ibnu Quthbah bin Aus, al-Hadirah
  • Akhbar al-Yazidiyyin

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Biografi Al-Yazidi di situs web Maktabah Syamilah

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Templat:Nahwu