Aksara murda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aksara murda ugi sinebat aksara mahaprana amargi kedah kapocapaken kanthi abab ingkang kathah. Ginanipun aksara murda punika kanggé nyerat tembung-tembung saking ngamanca saha kanggé tata-prunggu utawi pakurmatan. Aksara murda punika boten kénging kanggé sesigeg wanda.