Akio Morita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Akio Morita

Akio Morita (盛田 昭夫 Morita Akio, 26 Januari 1921, Nagoya, Aichi – 3 Oktober 1999, Tokyo) ya iku pendhiri perusahaan Sony lan penggagas ''Walkman''.[1] Perusahaa Sony dibangun déning Morita kang identik karo prodak elektronik kang misuwur ing dunya.[1] Prodak kang maneka warna lan duweni kualitas apik, terus langgeng ana ing dunya nganti seprene.[1] Morita uga dikenal minangka sawijining wong kang bergas lan seneng olagraga.[1] Nganti umure ngancik 60 taun, dheweke isik katon bergas, senajan awake katon kuru, rambute putih, lan mripate wis katon kuning-kuning.[1] Morita urip kanthi sederhana lan njunjung tradisi Jepang kuno kang mentingake rasa kaluwargan.[1] Senajan dadi bos, dheweke tetep nganggo seragam kang padha karo anak buwahe. Dheweke kasil ndadeake Sony dadi perusahaan kang gedhe.[1] Moroto lair ing Nayoga, Jepang, tanggal 26 Februari 1921.[2] Dheweke saka lukawarga bisnis.[2] Salah siji prodak wiwitane Sony ya iku radio transistor, kang digawé taun 1955.[2] Senajan transistor wis dikembangake déning Bell Labs lan digawé déning Western Electric, nanging Sony kang kawiwitan nggunakake transistor kanggo radio cilik iki ing taun 1957.[2] Akio Morita tinggal dunya nalika tanggal 3 Oktober 1999 ing Tokyo, Jepang.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 13]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 14]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akio_Morita&oldid=988634"