Airbrush

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Spet airbrush kang komplit

Airbrush ya iku cara ngelukis kanthi migunnakake udara tekanan ndhuwur kanggo nyemprotake cat kaya ta (kanvas,mobil, motor, tembok lan wangun liyané kang bisa digawe media lukis.Teknik airbrush migunakaké piranti utawa piranti mirunggan kang duwé mata pena kanthi ukuran kang warna-warna kanggo kasilake jinis semprotan kang dipinggini,wiwit saka titik tumuju kang liyané.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing jaman pra sajarah manungsa purba wiwiti ngolah rasa estetikanné kanthi nerjemahake daya imajinasi kang ana ing sajeroning pikiran kanggo orek-orek lan ngambar kanthi saderhana.Semanauga kapisanan kang wiwiti ngelukis airbrush ing taun 1876 déning panjenengané Francis Edgar Stanley saka Newton Massachusetts