Aiko Kurasawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Aiko Kurasawa uga biyasa kasebut Aiko Sensei. Panjenengané ya iku setunggale panalitén Indonésia (Indonesianis) kang wis sénior saka Jepang. Wiwit tahun 1969 panjenengané dadi panalitén. Aiko Sensei lair ing Osaka bubar setahun perang Asia Pasifik uga èntuk jejuluk BA lan MA saka Universitas Tokyo.[1]


Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Aiko Sensei ing Universitas Tokyo kanthi jurusan Departemen Hubungan Internasional. Panjenengane entuk jejuluk Ph. D saka Universitas Cornell ing tahun 1987 lan mulang ana ing Universitas Setsunan (Osaka) ing tahun 1981 uga dadi ketua ing Jurusan Indonesia. Sakwisé mbalik ing Jepang tahun 1993, panjenengané mucal ana ing School Of International Development, Universitas Nagoya. Ing tahun 1997, uga mucal ing Universitas Keio ing fakultas Ekonomi. Universitas iki kalebu universitas kang paling tuwa ana ing Jepang. Aiko Sensei mungkasi pegaweyané ing tahun 2012 dadi "Guru Besar Sejarah Soaial-Ekonomi" ing Universitas Keio.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Kurasawa, Aiko, 1946-; Sulistyo, Hermawan,. Kuasa Jepang di Jawa : perubahan sosial di pedesaan 1942-1945 (Cetakan pertama ed.). Depok. ISBN 9786029402568. OCLC 1042277751.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)