Agliata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kembang kol goreng karo saus agliata (tengen)

Agliata ( palafalan jroning basa Italia: [aʎˈʎaːta] ; saka aglio , "bawang"; Ligurian  [adʒadˑa] ) iku olahan arupa saos gurih lan pungent saus bawang lan bumbu ing masakan Italia digunakake kanggo nambah rasa lan ngancani panggang utawa nggodhok daging, iwak lan sayuran. [1] [2] [3] Iki pisanan dibuktekake ing Roma Kuno, lan isih kalebu bagean saka masakan Liguria . Porrata [4] yaiku saos sing padha sing disiapake karo bawang tinimbang bawang putih.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. May, T. (2005). Italian Cuisine: The New Essential Reference to the Riches of the Italian Table. St. Martin's Press. p. 25. ISBN 978-0-312-30280-1. Dibukak ing March 4, 2016.
  2. Capatti, A.; Montanari, M.; O'Healy, A. (2003). Italian Cuisine: A Cultural History. Arts and Traditions of the Table: Perspe (ing basa Italia). Columbia University Press. p. 36. ISBN 978-0-231-50904-6.
  3. Crocetti, Adri Barr (April 18, 2015). "A Heritage Pasta". L'Italo-Americano. Dibukak ing March 4, 2016.
  4. "PORRATA: Vocabolario della Crusca, Firenze – 4ª edizione (1729–1738)".