Afiks

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Afiks utawi saged dipunsebat inggih punika satunggaling wujud linguistik ingkang wonten sawijinipun kata dados unsur langsung, sanès kata saha sanès pokok kata. Nanging ngubah leksem dados kata ingkang kompleks, artinipun ngubah leksem punika dados kata ingkang gadhah teges ingkang jangkep, kados gadhah subjek, predikat saha objek[1]. manawi prosesipun kasebat afiksasi[2].

Jinis afiks[besut | besut sumber]

Wonten ing Basa Indonesia dikenal jinis-jinis afiks kados ta:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. morfologibasaindonesia.blogspot.com : Afiksasi diundhuh tanggal 25 September 2012
  2. (id) Kridalaksana, Harimurti. Pembentukan Kata dalam Basa Indonesia. Gramedia Utama. (kaca 29)
  3. (id) Chaer, Abdul. Morfologi