Simulfiks

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Simulfiks inggih punika afiks ingkang dipunmanifestasiaken kanthi ciri-ciri segmental ingkang dileburaken ing dhasar[1]. Wonten ing Basa Indonesia simulfiks dipunmanifestasiaken kaliyan nasalisasi saking fonem awal sawijinipun wujud dhasar. Paedahipun simulfiks inggih punika ndamel verba[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. (id) Kridalaksana, Harimurti. Pembentukan Kata dalam Basa Indonesia. Gramedia Utama. (kaca 29)
  2. www.lontar.ui.ac.id:Perbandingan Sufiks-Literatur (diunduh tanggal 24 September 2012)