Adolphus Peter Elkin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Adolphus Peter Elkin ya iku ahli antropologi saka New South Wales, Australia, kalairan taun 1891[1]. Adolphus naté olèh pandhidhikan saka Sydney University, BA taun 1915 lan MA taun 1922. Sabanjuré, dhèwèké iki olèh gelar Ph.D. saka ing University College London taun 1927[2]. Adolphus naté nglakoni panlitian lapangan ana ing Kimberley, Austarlia kulon (1927), Austalia kidul (1930), lan Papua Nugini (1946, 1949, lan 1956)[1][2]. Saka panlitian-panlitiané mau, dhèwèké nulis karya-karya antropologis kaya déné ‘Studies in Australian totemism’ ana ing jurnal Oceania Monographs (1933), The Australian Aborigines (1938), lan Aboriginal Men of High Degree (1945)[1][3]. Ing bab bebrayan aborigin Australia, Adolphus duwé pisumbangan ing kajian kompléksitas agama, ritual, totemisme, mitologi, lan organisasi sosial[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 194. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b Wise, Tigger. Australian Dictionary of Biography. Canberra: National Centre of Biography, Australian National University. 
  3. "Adolphus Peter Elkin". Discogs (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-03.