Adem Sari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bungkus Adem Sari ngarep.
Bungkus Adem Sari mburi.

Adem Sari iku sajinising jamu sing jaré dienggo nambani panyakit panas njero (basa Indonesia: panas dalam). Jamu iki uga dienggo nambani gomen karo sariawan. Wong sing lagi serak-serak guluné amarga arep pilek racaké uga bisa mari yèn ngombé jamu iki.

Jamu iki misuwur amarga olèhé ngombé nganggo wédhang banyu anyep karo jamuné kudu diudak ping 18.

Akèh wong ing Tanah Jawa sing seneng Adem Sari, anging ya ana sing kurang cocog.