Achantopholis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Acanthopholis
Kalamangsa: Early Cretaceous
Acanthopholis suposed.jpg
Artist's rendering of Acanthopholis.
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Sauropsida
Superordho: Dinosauria
Ordho: Ornithischia
Subordho: Thyreophora
Infraordho: Ankylosauria
Famili: Nodosauridae
Génus: Acanthopholis
Huxley, 1867
Species
  • A. horridus Huxley, 1867 (type)

Achantopholis (tegesé "skala eri"), ya iku sawijining dinosaurus herbivora sing mlakuné nganggo 4 sikil lan urip ing jaman Cretaseous awal.[1] Dinosaurus iki duwé sanjata ing ndhuwur gegeré arupa rèntèngan piring oval sing lancip, sing ana sadawané balung buriné. Dawané kéwan iki kira-kira 15 kaki (4 mèter) lan boboté 380 kg.[1]

Pratélan Pustaka[besut | besut sumber]

  1. ^ a b {{en}Carpenter, Kenneth (2001). "Phylogenetic Analysis of Ankylosauria", in Carpenter, Kenneth(ed): The Armored Dinosaurs. Indiana University Press, 455–480. ISBN 0-253-33964-2.}