Acep Syahril

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Acep Syahril
Acep Syahril.jpg
Lair (1963-11-25)Novèmber 25, 1963
Indonésia Kuningan, Jawa Kulon
Pati Indonésia Cibubur, Jawa Kulon
Pakaryan Sastrawan

Acep Syahril ingkang miyos wonten ing Kuningan, Jawa Kulon, 25 November 1963 inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonéesia ingkang yuswanipun 49 taun sak punika. Sapunika dalemipun wonten ing blok Senerang Désa Sudikampiran, Indramayu, Jawi Kilèn. Namung satunggal sastrawan Indonésia ingkang asiling karya–karyanipun wujud gurit dipunandharaken lan dipunwaosaken wonten ing ngajeng papan- papan umum wonten ing pelosok nagari Indonésia inggih namung Acep Syahrl punika.[1] Wiwit taun 1982 Acep Syahril sampun wantun medal kanggé maosaken karya-karyanipun wonten ing pundi kemawon papan ing Indonésia, kejawi wonten ing kuburan nalika wonten upacara layon saha ing montor mabur. Padamelanipun kejawi nyerat saha maosaken sajak- sajakipun, inggih punika ugi mucal ekstrakulirkuler sastra saha jurnalistik wonten ing sekolah-[[sekolah ing SMP saha SMA ing Indramayu, Jawi Kilèn, lan ing sapérangan kitha ing Indonésia, ugi ngasuh rubrik pendhidhikan, Sastra, saha Budaya ing SKU Sinar Pagi.[2]

Asiling Karya[besut | besut sumber]

Kumpulan Puisi Tunggal

  • Ketika Indonésia Berlari (Diterbitake Bohemian Jambi, 1995)
  • Negri Yatim (Diterbitake iph, 2009)

Kumpulan Puisi Bersama

  • Riak-Riak Batanghari (Bohemian, 1988)
  • Serambi 1, 2, 3 (Bohemian, 1991-1994)
  • Dua Arus (1992, Bohemian)
  • Orbit Poros (Penyair Sumbagsel, 1992)
  • Perjalanan 3 Penyair (Bohemian, 1993)
  • Jejak "Penyair Se Sumatera" (Taman Budaya Jambi, 1993)
  • Rendezvous (Penyair Se Sumbagsel, 1993)
  • Percik Pesona 2 (Taman Budaya Jambi, 1994)
  • Muaro "Antologi Puisi Penyair Jambi" (Taman Budaya Jambi, 1995)
  • Kelopak (Taman Budaya Jambi, 1997)
  • Zamrud khatulistiwa: antologi gurit Nusantara‎ - Taman Budaya Yogyakarta, 1997)
  • Dari Bumi Lada (Dewan Kesenian Lampung, 1996)
  • Mimbar juru gurit abad 21 (Dewan Kesenian Jakarta - 1996)
  • Bumi Minyak (Dewan Kesenian Indramayu, 2003)
  • Tanah Pilih (Dewan Kesenian Jambi, 2008)
  • Pedas Lada Pasir Kuarsa (Disbupar Bangka–Belitung, 2009)
  • Rumpun Kita (Antologi Puisi Khas Sampena, Pertemuan Penyair Nusantara III, Kualalumpur 2009)
  • Akulah Musi (Antologi Pertemuan Penyair Nusantara V, Palembang 2011)
  • Antologi Puisi Indonésia EQUATOR, Dalam tiga basa: Indonésia, Inggris, dan Jerman. Memuat 216 gurit bersama 108 juru gurit dari seluruh Indonésia. Penerbit Yayasan Cempaka Kencana Indonésia, 2011
  • Senja Di Batas Kata (Antologi Puisi Penyair Nusantara Raya)Penerbit BPSMJ, 2011
  • Antologi Puisi SINAR SIDDIQ (Sempena Mahrajan Persuratan dan Kesenian Islam Nusantara 2012, Sabah)
  • Requiem bagi ROCKER, Seri Dokumentasi Sastra Antologi Puisi Pendhapa 14 (128 Penyair Indonésia - Taman Budaya Jawa Tengah 2012)
  • Sauk Seloko, Bunga Rampai Puisi Pertemuan Penyair Nusantara VI, Dhésèmber 2012 (ISBN 978-979-1850-18-6)
  • Dll

Umum

  • Keranjang Air Mata (Kumpulan Surat-Surat TKW Indramayu, Penerbit Pustaka Rihlah, Yogyakarta 2009)
  • TUMBUH (Apresiasi Puisi Karya Pelajar, Penerbit Jentera & Pustaka Dinamika Yogyakarta, 2011)
  • Esai-Esai Budaya Dari Kota Mangga (Dewan Kesenian Indramayu, Maret 2012)

Pranala Sanèsipun[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Acep Syahril Luncurkan Buku “Negri Yatim” (dipunundhuh tanggal 20 Januari 2013)
  2. [2] Sajak Sajak Acep Syahril (dipunundhuh tanggal 20 Januari 2013)