Abiy Ahmed

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abiy Ahmed during state visit of Reuven Rivlin to Ethiopia, May 2018.jpg

Abiy Ahmed Ali (Ge'ez: ዐቢይ አህመድ አሊ; lair tanggal 15 Agustus 1976) yaiku politikus Etiopia sing dadi Perdana Menteri Demokratik Étiopia ing Republik Demokratik Federal Étiopia wiwit tanggal 2 April 2018. Dheweke dadi ketua Oromo pisanan ing Demokrasi Rakyat Demokratik Rakyat (EPRDF) saka Partai Demokrat Oromo (ODP), sing dadi minangka salah sawijining patang partai koalisi EPRDF. Abiy uga dadi anggota parlemen Ethiopian, lan minangka anggota panitia eksekutif ODP lan EPRDF.

Tilas pejabat intelijen tentara, wiwit dadi perdana menteri Abiy wis ngluncurake program pembaharuan politik lan ekonomi, lan makarya kanggo transaksi perdamaian ing Eritrea, Sudan Kidul, lan perjanjian transisi ing Republik Sudan. Abiy dianugerahi Bebungah Nobel Perdamaian 2019 kanggo karyane kanggo mungkasi stasiasi wilayah pasca perang sawise 20 taun ing antarane Etiopia lan Eritrea.