Abdullah Syafi'i

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Abdullah Syafi'i akrab diundang Kiai Dulloh (lair 10 Agustus 1910 ing kampung Bali Matraman, Manggarai, Jakarta Selatan - tilar donya 3 September 1985 kanthi umur 75 taun) iku ulama kang ngêdekaké lan pengasuh pertama Perguruan As-Syafi'iyah ing Jakarta.[1][2][3] Kiai Dulloh uga naté njabat dadi Ketua I Majelis Ulama Indonesia (MUI) ing mangsa pertama lan dadi Ketua Majelis Ulama DKI Jakarta ing mangsa sapisan lan kêpindo.[4] Miturut Prof. K.H. Ali Yafie, "K.H. Abdullah Syafi'i iku tokoh kang kêndêl, ikhlas, lan ora waléh ing berdakwah.[5] Kiai Dulloh duwé sipat tegas ing nêgakaké Amar ma'ruf nahi munkar".[5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. H.M. Bibit Suprapto (2009). Ensiklopedi Ulama Nusantara. Gelegar Media Indonesia. ISBN 979-98066-1114-5.  Halaman 73-76.
  2. www.ensikperadaban.com: Abdullah Syafi'i, KH.,. Diakses 24 April 2014
  3. www.agungpribadi.com: KH. Abdullah Syafi'i: Mengajar dari Kandang Sapi sampai Universitas. Diakses 24 April 2014
  4. pelitatangerang.xtgem.com: KH Abdullah Syafei, Jakarta. Diakses 24 April 2014
  5. a b insistnet.com: K.H. Abdullah Syafi’ie: Ulama Pejuang. Diakses 24 April 2014