Abdullah Syafi'i

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Abdullah Syafi'i akrab diundang Kiai Dulloh (lair 10 Agustus 1910 ing kampung Bali Matraman, Manggarai, Jakarta Selatan - tilar donya 3 September 1985 kanthi umur 75 taun) iku ulama kang ngêdekaké lan pengasuh pertama Perguruan As-Syafi'iyah ing Jakarta.[1][2][3] Kiai Dulloh uga naté njabat dadi Ketua I Majelis Ulama Indonesia (MUI) ing mangsa pertama lan dadi Ketua Majelis Ulama DKI Jakarta ing mangsa sapisan lan kêpindo.[4] Miturut Prof. K.H. Ali Yafie, "K.H. Abdullah Syafi'i iku tokoh kang kêndêl, ikhlas, lan ora waléh ing berdakwah.[5] Kiai Dulloh duwé sipat tegas ing nêgakaké Amar ma'ruf nahi munkar".[5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. H.M. Bibit Suprapto (2009). Ensiklopedi Ulama Nusantara. Gelegar Media Indonesia. ISBN 979-98066-1114-5. Halaman 73-76.
  2. www.ensikperadaban.com: Abdullah Syafi'i, KH.,. Diakses 24 April 2014
  3. www.agungpribadi.com: KH. Abdullah Syafi'i: Mengajar dari Kandang Sapi sampai Universitas. Diakses 24 April 2014
  4. pelitatangerang.xtgem.com: KH Abdullah Syafei, Jakarta. Diakses 24 April 2014
  5. a b insistnet.com: K.H. Abdullah Syafi’ie: Ulama Pejuang. Diakses 24 April 2014