Abdul Hamid II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Abdul Hamid II

Sultan Abd-ul-Hamid II (21 September 184210 Fèbruari 1918) iku sultan (khalifah) ka-27 sing mréntah Daulah Khilafah Islamiyah Turki Utsmani. Abd-ul-Hamid nggantèkaké saduluré Sultan Murad V ing tanggal 31 Agustus 1876. Taun 1909 Sultan Abd-ul-Hamid II dicopot kakuwasané liwat kudeta militèr, sisan meksa ngumumaké sistem pamaréntahan perwakilan lan mujudaké parlemèn kanggo sing kaping pindhoné. Abdul Hamid II diasingaké menyang Tesalonika, Yunani. Sajroning Perang Donya I, panjenengané dipindhah menyang Pura Belarbe. Tanggal 10 Fèbruari 1918, Abd-ul-Hamid II séda tanpa bisa nyeksèni runtuhé institusi Negara Khilafah (1924), sawijining prastawa sing diéndhani jroning mangsa pamaréntahané. Abdul Hamid II diganti déning seduluré ya iku Sultan Muhammad Reshad (Mehmed V) .


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abdul_Hamid_II&oldid=1106521"